6FEB ICT & Techniek

12 meter boven het Vostok meer

Daar is men gestopt met boren.
12 meter nog, en dan komen we in vloeibaar water terecht wat zich bevind onder de zuidpool, Antarctica.Vloeibaar omdat de kern van de aarde dit warm houdt.
De angst dat men het aanwezige water nu infecteert met boorresidu of dat men het water van gassen ontdoet bij het blootstellen aan de normale atmosfeer, speelt parten bij de onderzoekers die al jaren aan het boren zijn. Om maar te zwijgen wat er gebeurd als het allemaal mis mocht gaan mocht men het water weer bereiken. De laatste keer dat dat gebeurde zat Australie nog vast aan Antarctica dus er zullen best wel wat onderzoekers zijn , die een hard plassertje daar van krijgen, ook al is het wreed koud daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>