27MRT Internet

Hyves en Facebook verslaving

Ik dacht dat het met mij kansloos gesteld was met mijn e-mail en nieuws verslaving. Voor het slapen gaan neus ik altijd even door mijn RSS lezer of er nog iets interessants is en check ik mijn mail. Het blijkt dat meer mensen een soortgelijke verslaving hebben, maar dan voor hun netwerksites. Facebook, Twitter en Hyves worden voor het slapengaan gechecked en bijgewerkt. Ben ik even blij dat ik geen bal om dit soort websites geef.

Hetzelfde onderzoek ging ook na of gebruikers nog naar netwerksites surfen nadat ze in bed zijn gekropen. En dan blijkt er een kloof te bestaan tussen de jongeren en gebruikers ouder dan 25 jaar. Bij de jongeren kijkt negentien procent zijn Facebook of Twitter nog na. Bij de mensen boven 25 is dat maar elf procent. Wat vaker gebeurt, is dat mensen die midden in de nacht wakker worden even online gaan. Bij de jongeren kijkt zo 27 procent ’s nachts zijn sociaalnetwerksites na.

Reacties

Ach, Facebook en Twitter zijn opzich wel grappig. Maar het is geen verslaving hier in ieder geval. Ik zou ook echt niet midden in de nacht mijn nest uit gaan om bij te lezen. Eigenlijk lees ik helemaal nooit bij =P

# maart 28, 2010 om 08:4623

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>