30DEC Nietsnut's Mening

Supersmoker verboden?

supersmokerDe Supersmoker. Het lelijke kansloze nep sigaret apparaat wat ze in de markt aan het zetten zijn als een gezond alternatief voor het normale roken. Met zo’n veel te lang, in elkaar geschroefd apparaatje mag je wél stoer in een niet rokers kroeg staan. De blitz maken met het eindstukje dat oplicht als je zuigt. Nou zuigen doet het apparaat. het ziet er toch niet uit. Je staat er gewoon mee voor lul. Als ex-roker heb ik het sowieso niet meer op roken, maar als je naar die Supersmoker kijkt, het ziet er niet uit. Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor innovatie en het ding zou iets kunnen zijn als het er uit zou zien als een normale Marlboro sigaret, maar in deze vorm, afschieten maar.

In de commercial hebben ze hem ook net zo vast dat je niet de lelijke metalen koppelpunten ziet. Net of iedereen een sigaret hetzelfde vasthoudt. Ik ben blij dat Minister Ab Klink (Volksgezondheid) overweegt de elektronische sigaret uit de handel te laten halen. Ook wil hij in Europees verband afspraken maken over het toelaten van de elektronische sigaret, waarmee rokers wel nicotine binnenkrijgen maar niet meer het schadelijke teer. Goed zo, dat dit lachwekkend apparaat snel mag verdwijnen.


Speel video poker bij de aanbevolen casinos van GamblingCity.net.

Reacties

Waar maak je je in godsmaan druk over gastje. Als mensen die dingen willen roken prima toch heb jij toch geen last van of wel? Daarnaast is het blijkbaar beter dan een sigaret en dus erg raar dat de minister het wil gaan verbeteren. Maar dat terzijden

# december 30, 2007 om 16:4826

waar slaat dit nou weer op man, hebben de rokers eindelijk een alternatief die voor de mensen om hen heen niet schadelijk is en dan gaat iem het weer staan afkraken en het meest belachelijke is waarom je het niets vindt: hij ziet er nie uit. ik lach me dood man ga eerst maar eens normale en goeie argumenten bedenken want dit is een argument die alleen een dronkelap kan bedenken.
veel plezier met deze zuigende website

# december 30, 2007 om 16:4826

Als ex-roker heb ik het sowieso niet meer op roken
ja ja, dat zijn de ergste fundamentelisten qua rokers.

# december 30, 2007 om 16:5926

@ jan b. klopt, de ex-rokers zijn ook het ergste.
@ WTF, een belangrijke reden voor jongeren om te gaan roken is omdat het stoer is, de supersmoker is niet stoer dus ook geen alternatief voor het echte roken voor die leeftijdscategorie.

# december 30, 2007 om 17:0926

Ik zal zelf als roker niet zo’n supersmoker aanschaffen. Denk dat het een apparaat met een buckler effect zal worden.

Zou geen reden kunnen bedenken waarom Ab Klink hem wil verbieden. Omdat het toch de schadelijke stof nicotine bevat? Dat zit ook in de gewone sigaret. Die wordt toch ook niet verboden?

# december 30, 2007 om 17:1026

sjonge jonge jonge…wat een held ben jij zeg. ”meteen van de markt afhalen dat onding…want je ziet er niet stoer genoeg uit met dat nepding!” als je er zonnodig stoer uit wilt zien, ga je toch lekker op het centraal staan in je leren jas met je kraag omhoog ofzo.

jij als exroker moet weten wat roken met je kan doen, en elk middel dat niet schadelijk is voor jou en ook niet voor je medemens, moet serieus bekeken worden, en de kans krijgen om te slagen.

# december 30, 2007 om 17:1626

Natuurlijk. Direct verbieden. Als je dan toch wil roken dan ongezond en met veel accijns. In de kiem smoren zulke walgelijke uitvindingen, een beetje creatief zijn, een alternatief voor de sigaret bedenken en door de mazen van de wet proberen te kruipen door te vermelden dat deze vrijwel onschadelijke sigaret geen geneesmiddel is, stelletje criminelen.

Waarschijnlijk ziet de schrijver groen, geel, paars en blauw van jaloezie dat hij niet de uitvinder is van de Supersmoker, maar slechts de typer van dit nietnuttige, inhoudsloze, goede argumenten ontberende stukje.

Probeer eens een andere bezigheid, stadswacht ofzo.
Kansloze.

# december 30, 2007 om 21:0526

leuk om te zien dat het onderwerp roken speelt bij een hoop mensen. Ik zou graag zien dat men van de verslaving van het roken afkomt. De supersmoker is echter een substituut dat net zo verslavend is. Ook nicotine kan op den duur schadelijk zijn. Het is daarom beter helemaal te stoppen met roken. Helemaal van de verslaving afkomen.

# december 30, 2007 om 21:4326

Wat een belachelijke redenering. Waar draait het feitelijk om bij het roken? Juist, om de stof nicotine. DIE wil het lichaam hebben! De (verbrandings-)rook is een bijkomstigheid die ik als roker helaas op de koop toe moet nemen. Zou er niet rouwig om zijn als het zonder rook kan. En nu is er zo een alternatief, wel prijzig, maarja roken kost ook zat. Dus je zou denken iedereen blij ? De gezondheisdfreeks, de rokers en ex-rokers (de fanatics…) etc.NEE HOOR !
Wat gebeurd er ? Wouterje-Windvaan-Bos en Ab Klink hand in hand op de bank : Paniek alom !! WE GAAN MILLIOENEN AAN ACCIJNSEN MISLOPEN !!!
STRAKS GAAN ZE MISSCHIEN MASSAAL OVER OP DE ELECTRISCHE CIGARET ! Nee, daar moeten we kost wat kost een stokje voor steken !! – ” Snel verbieden dat rotding! Abje, maakt niet uit welk absuurd argument je uit de kast trekt, alleen rap van de markt met dit onzalige belastingonduikstikkie ”

Denkt iemand nou serieus dat het iemand in de regering kan schelen hoe wij ons om zeep helpen ? Als ze maar genoeg van je kunnen plukken gedurende je leven. Dus hoe meer er stoppen met roken hoe duurder ze het voor de overgebleven sukkels maken. De eindsom moet kloppen en dat is alles wat telt.
In europees verband afspraken maken…. als ik dat al hoor wordt ik doodziek. Stel je voor ! we gaan MILLIARDEN aan accijnsen missen in europees verband ! Het idee alleen al laat menig parlamentarier van het plusche lazeren.
Voor de rest sluit ik me aan bij @Arjen en @Harry Potter

# december 31, 2007 om 12:0726

volgens mij ben ji iemand die helemaal geen overzicht heeft in het totaal
plaatje van deze maatschappij!
verder denk ik dat jij geen enkele voornemens hebt om de slechte eigenschappen van het roken te minimaliseren.
Ik durf te wedden dat jij het binnen een aantal maanden nog niet geprobeerd hebt en alleen maar dronken buiten moet zuipen!!

# januari 5, 2008 om 21:5224

@peppi, als je mijn bericht goed had gelezen, had je kunnen zien dat ikzelf een ex-roker ben. Ik kan dus gewoon lekker binnen zuipen.

# januari 5, 2008 om 22:2424

Ik rookte van week de supersmoker op mijn werk… weet je wat… krijg ik commentaar…want het is net echt roken…en roken mag je niet op de werk plek… en daarbij zouden andere mensen als ze me zien ook willen (een echte sigaret) roken en ja dat mag niet…. dus dat is niet eerlijk…. HUH wat een redenatie…. ik zie het verschil niet tussen een nicotine kaugom en een supersmoker, behalve dan de waterdamp met een smaakje die je uitademt….iemand wel eens de adem van een koffiedrinker geroken…!!!

Wat willen ze nu…is het gewoon rokertje pesten of jalousie of iets anders. ik kan er met mijn pet niet bij!

Dus ik zou tegen iedereen willen zeggen… massaal de supersmoker op locaties roken waar je niet mag roken en schijt hebben aan het feit dat je eigenlijk voor lul staat…want dat duurt toch maar even….

succes!

# januari 6, 2008 om 10:5124

Prima apparaat die supersmoker…
niet stoer in de kroeg ?? vanaf juni is dit toch verleden tijd voor meniggeen en bovendien was ik toch niet van plan om daar te gaan roken met de SuperSmoker, het formaat leent zich er niet voor dat is waar.
Prima alternatief om bij zwakke momenten bij het stoppen met roken toch nog ergens aan te kunnen lurken (na het avondeten op de bank voor de televisie bijvoorbeeld)
of om de naderende vreetbui ter compensatie van de stopshock te bestrijden door snel een paar halen te nemen van de supersmoker..
wiens salaris wordt ook alweer betaald door die accijnsen op tabak ?
ik hoop niet dat deze opbrengsten een wezenlijk deel zijn van de begroting !
want als dan de auto’s op water gaan rijden en niemand meer die dure accijnsstikies koopt in nederland dan hebben we een serieus probleem en moeten we een hoop linkse hobbys afschaffen en, tis zonde, geen prachtwijken van minister vogelaer…. kunnen die mensen misschien wat meer gaan roken ?? kunnen ze eindelijk dat achterstallig onderhoud zelf voor hun rekening nemen..
Gewoon massaal kopen dat ding !! alleen al om den haag met de neus op de feite te duwen.. en indien toch verboden…. kap ik er helemaal mee en ga zoethout kauwen..

# januari 8, 2008 om 12:0024

Supersmoker zit allemaal tussen je oren, ik heb zelf ook gerookt, maar ik hoef zoiets echt niet. Maar als iemand hem graag wil, waarom doe je er dan zo moelijk over?

# januari 15, 2008 om 19:1625

Beste mensen,

Ik kan met gepaste trots zeggen dat ik de stem achter de SuperSmoker ben.

Aangezien ik de commercial heb ingesproken, heb ik zelf uiteraard ook een SuperSmoker in mijn bezit en moet ik zeggen dat, buiten het feit dat hij iet wat aan de zware kant is, hij perfect functioneerd, hetgeen waar het uiteindelijk om gaat.

Bovendien zijn de metalen delen van de SuperSmoker überhaupt niet goed te zien op
een dergelijke afstand (zoals in de commercial) .

Vriendelijke groet,

Sebastièn de Grand

Ps. meer informatie over mijn werk op: http://www.deGrand.nl

# januari 19, 2008 om 19:1225

Beste Sebastièn,

Je hebt een goede stem voor een commercial, en ik ben blij dat je trots bent op je opdracht voor Supersmoker. Je moet het echter met me eens zijn dat de kwaliteit en het script van de commercial droevig is. De hele inrichting van de commercial, de mensen, de sfeer die getoond wordt, het is het allemaal net niet.

Ook je mening over de supersmoker is beinvloed doordat de supersmoker een product van je opdrachtgever is. Een vraag, van mij, aan jou. Zit jij voor je lol met een supersmoker in een café? Zie jij dit echt de toekomst zijn na het afschaffen van roken in de horeca? Ik niet.

# januari 19, 2008 om 22:1525
 • Pingback: Irritante Supersmoker reclame van de buis » Niet nuttig, of wel?

 • Wat een depresiefe man ben jij zeg. Nietnuttig.nl is ook al zo een depresiefe url dus verbaast me niet dat al de artiekelen ook zo depresieft zijn. misschien kan je je domein naam nog veranderen naar http://www.ikleveralleenmaardepresieftcommentaar.nl

  # januari 28, 2008 om 15:4425

  Beste Joop,

  Bedankt voor je feedback. Ik zou echter wel de volgende keer op je spelling letten. De domeinnaam is inderdaad een goeie, ik zal kijken of die nog vrij is.

  # januari 28, 2008 om 16:2725

  Hij moet niet van de buis!!!
  Ik vond het juist zo leuk mijn stem door de reclameblokken te horen galmen ;)

  Voordat we begonnen met de SuperSmoker zijn er uitvoerige gesprekken gevoerd met de overheid en was alles prima in orde, maar nu het een succes blijkt te zijn, worden ze angstig -waarschijnlijk door accijnsinkomsten- en trekken ze zich terug.

  Dit is dan ook weer de typische Nederlandse metaliteit: “wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt .. ”

  Overigens zijn er tal van irritante reclames op televisie, waar ik me verschrikkelijk aan erger is de reclame van Super de Boer, met die ellendige toeter die steeds weer terug komt. Het moet en zal je hersenen ingepomt worden, laat daar een verbod op komen!!!

  # januari 28, 2008 om 22:1525

  Lullig Sebastièn, voor nu heb je je 15 minutes of fame gehad. Wellicht dat er nu nieuwe leuke klussen volgen :-)

  Wat betreft die toeter, ook heeel irritant. Net als die vent van de karwei reclame.

  # januari 28, 2008 om 22:1725

  Waren meer dan 15 minuten hoor ;) en heb inderdaad nog veel meer projecten lopen dus het gaat ook allemaal wel goed.. ws alleen stiekem wel een beetje gehecht aan “mijn” reclame :(

  Karwei is iderdaad ook stierlijk vervelend .. ook maarmeteen vebieden dan maar

  Ik denk dat het nu gewoon tijd word voor de SuperStem reclame ;)

  # januari 28, 2008 om 23:3525

  Je hebt hellemaal gelijk, je loopt inderdaad super voor lul met zo’n ding in je bek, maar mijn gaat het om klink die zich beter moet inzetten voor gezonde voeding in plaats om een europees lobby te creëren tegen de supersmoker. Zonde van de tijd.

  # januari 31, 2008 om 11:1625

  Ik zag de reclame net op sbs6, dus hij is niet verboden!!

  # maart 9, 2008 om 20:1722

  ik snap er ook geen bal van, ik dacht ook dat ie verboden was. Misschien dat Sebastien, de stem in de reclame, me meer kan vertellen.

  # maart 9, 2008 om 20:3722
 • Pingback: Supersmoker taboe op gemeentehuis op Niet nuttig, of wel? | Fun, Gadgets, Internet en Babes

 • Je commentaar geeft alleen maar aan dat je van het roken reeds een aardige hersenverweking hebt gekregen. Stoppen heeft je niet meer kunnen redden daarvan.

  Maar ja om nu met zo’n handicap te koop te gaan lopen door nutteloos commentaar te geven op alternatieven die voor jou te laat zijn gekomen.

  # juni 10, 2008 om 12:1422

  blij dat Minister Ab Klink (Volksgezondheid) overweegt de elektronische sigaret uit de handel te laten halen.

  BWhahaha en jij denkt dat ze dit doen omdat ze aan de burgers denken?

  INKOMSTEN !!!!
  enig idee wanneer dit gepromoot wordt en een hit wordt hoeveel € ze zullen verliezen ?

  # juni 16, 2008 om 13:2722

  Haha, ik moet voor school een betoog schrijven, en ik houd het dus over deze SuperSmoker, en ook al ben ik nog maar 13 jaar (ik weet niet hoe oud jij bent?), en volgens mij is die van mij veel beter. In plaats van een heel stuk vol te lullen over hoe lelijk hij wel niet is, kun je ook gewoon goede argumenten gebruiken. :)

  Whatever, ik blaat. x

  # juni 19, 2008 om 15:1622

  @ Lili : Inderdaad :)

  # juni 19, 2008 om 15:2322

  @Lily, voor school moet je ook een goed betoog schrijven met goede argumenten die op feiten gebaseerd zijn.

  Ik hoef dat gelukkig niet en kan hier op Nietnuttig schrijven wat ik wil zonder rekening te houden met welke feiten dan ook. De categorie waarin dit geschreven is, is ook Nietsnut’s mening…. :)

  Wil je ons een copy sturen van je betoog? Ik ben wel nieuwsgierig. Contact via de contactpagina.

  # juni 21, 2008 om 15:4222

  @Nietsnut
  Dus, ik moet gewoon op contact drukken, en mn betoog insturen? :O

  # juni 21, 2008 om 16:4722

  stuur maar ff een e-mail, dan reageren wij wel.

  # juni 21, 2008 om 22:4422

  Gedaan ;)

  # juni 22, 2008 om 09:5222

  Tadaaaaa: *ik had er een 7 voor :”)*

  De SuperSmoker, u kent hem wel van de reclame. Een alternatief voor de echte, schadelijke sigaret. Super, zou je zeggen. Of toch niet?

  De SuperSmoker wordt aangeprezen als een sigaret die smaakt als een echte. In de FAQ wordt weer gezegd dat het dicht in de buurt komt van een echte sigaret.
  Ook is de sigaret ontzettend duur, want de supersmoker alleen al kost 89 euro, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de cartridges, die ook weer 89 euro per 10 stuks kosten. 1 Cartridge gaat net zo lang mee als ongeveer 1 pakje sigaretten, waardoor je zelfs meer dan twee keer zo duur uit bent dan met normale sigaretten.

  Ook wordt er in de reclame’s en op de officiële site geen nadrukking op gelegd dat je niet van je verslaving afkomt, omdat er nog wel nicotine in zit, maar dat je alleen de schadelijke stoffen niet binnenkrijgt. Aangezien nicotine ook schadelijk kan zijn kan blokkeert de SuperSmoker na 15 keer inhaleren, en dan kan je 30 seconden niet meer inhaleren. Dat heeft helemaal geen zin, want na die ontzettend korte 30 seconden kun je weer lekker 15 keer inhaleren.
  Ab Klink, de Minister van Volksgezondheid heeft al overweegt om de SuperSmoker te verbieden, aangezien hij zich ook zorgen maakt of deze nep-sigaret wel gezond is.

  Sommige gebruikers van de SuperSmoker krijgen last van gezondsheidsproblemen door de nicotine, zoals hartkloppingen. Ze hebben vaak last van inhaleringsproblemen. Soms is de sigaret al kapot voordat mensen hem in gebruik hebben genomen, wat natuurlijk schandalig is.
  En als je zo’n sigaret hebt, zie je er natuurlijk ook niet uit met zo’n plastic ding in je mond.

  # juni 22, 2008 om 13:3022

  Gebruik hem sinds kort, voel me enigzinds voor lul bij openbaar gebruik inderdaad.
  Het bevredigt niet mijn behoefte zoals een echte sigaret dat doet (komt natuurlijk ook omdat ik die zonder nicotine gebruik omdat ik me anders echt een junkie voel) waardoor ik ook meer aan dat ding lurk dan ik aan gewone sigaretten zou roken.

  Maar uiteindelijk weerhoudt het me er wel van echte sigaretten te pakken en het is beter voor je gezondheid.

  Het zou fantastisch zijn als het ontwerp en de technologie natuurlijk verbeterd worden tot het formaat van een echte sigaret.

  Chantal

  # juni 30, 2008 om 08:2722

  chantal, blij te horen dat iemand die hem zelf gebruikt heeft mijn mening deelt. Ik ben het met je laatste zin helemaal eens.

  # juni 30, 2008 om 09:2322

  De ex-rokers zijn de grootste zeikerds op aarde die ervoor zorgen dat er anti-rookregels komen etc.

  Edit by Nietsnut: Dit soort uitlatingen accepteren we hier niet op Nietnuttig, daarom deleted.

  # september 21, 2008 om 17:3627

  Ben blij dat het vorige bericht verwijderd is, wat een heftige taal zeg!

  We hadden het toevallig net nog over de SuperSmoker io http://www.hoeheetjij.nl

  grappig he,

  groetjes,

  Hanny

  # september 21, 2008 om 18:0627

  ik hoorde deze week ook dat de supersmoker giftig was. Lekker product dan…

  # september 21, 2008 om 18:1027

  Roken is fout. Elektronisch of niet.
  Er zal geen roker zijn die beweert dat roken goed is. Die tijd is er verdomme wel geweest, maar is definitief voorbij. De verstokte roker blijft echter.

  Vervuilde steden worden soms gemeten met een pakje rokertjes.
  Beijing staat gelijk aan 3,5 pakjes per dag.
  Dhaka – daar ben ik nu – aan 2 pakjes.
  Snap junnum?

  Ik stop jongens, maar nog even niet.

  # september 21, 2008 om 20:3827

  Wat een nonsense van een gefrustreerde ex roker.
  Laat de mensen toch vrij, daarbij is de waterdamp die vrijkomt niet schadelijk voor de omgeving.
  De electronische sigaret wordt zeker niet verboden en al helemaal niet als er geen nicotine in zit, een chocolade sigaret mag ook verkocht worden!

  # oktober 13, 2008 om 11:0225

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>