20NOV Media (TV)

Nederlandse filmweek in Marokko

Tijdens de Nederlandse filmweek in Marokko is er kritiek gekomen op het teveel aan bloot in Nederlandse films als het schnitzel paradijs. De films die worden vertoond op het Nederlands filmfestival in Marokko bevatten te veel bloot en seks. Dat vond het Marokkaanse dagblad Attajdid (De Vernieuwing), dat ideologisch verwant is aan de islamitische partij PJD. Ik kan het me voorstellen. De cultuur daar verschilt namelijk enorm met die in Nederland, wat hier normaal is, is daar P0rn.

Tijdens de Nederlandse filmweken zijn tien films te zien, waaronder Het Schnitzelparadijs en Leef!

De krant spreekt er schande van dat seksscènes werden vertoond in aanwezigheid van families met minderjarige kinderen. Een afgevaardigde van het Marokkaanse ministerie van cultuur wijst in het artikel de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de getoonde films af. Het is voor het eerst dat in Marokko Nederlandse filmweken worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>