9NOV ICT & Techniek

Microsoft Search Server 2008

searchserver
Microsoft heeft een nieuw stuk (en  jawel, gratis) software gelanceerd. Het heet Microsoft Search Server 2008 Express. (demo) Je kunt raden wat het doet, het helpt bij het zoeken naar informatie op bedrijfsnetwerken. Ik denk dat het vergelijkbaar is met de Google Mini. Wel denk ik dat de Google mini superieur is omdat Google sowieso superieur is met zoeken. Google mini kost dan ook een paar centen terwijl deze versie van de Search server gratis is.

Ik moet hem zelf nog uitproberen en zal daarna een vergelijking geven tussen wat ik weet van de Google mini en wat de software van Microsoft biedt. Wat ik van Microsoft wel op prijs stel is dat er steeds meer gratis software beschikbaar gesteld wordt, denk hierbij aan bijvoorbeeld de gratis Express versie van SQL server 2005. Hopelijk zit er ook van de komende Microsoft Home server 2008 een gratis versie in :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>