3NOV Media (TV)

Het einde van Hollywood?

hollywood
LOS ANGELES – De vakbond van scriptschrijvers in Hollywood heeft vrijdag een staking voor onbepaalde tijd afgekondigd die maandag begint.
 

Als het even tegenzit komen er dus voorlopig geen nieuwe series of films uit, dat zou zuur zijn, wat moet ik dan gaan downloaden? Suggesties zijn welkom! Verder kan misschien Bollywood nu profiteren :).

Eerder deze week verliep de huidige cao voor scenaristen, maar over nieuwe salarisafspraken konden de vakbond en werkgevers het niet eens worden. Waarnemers vrezen dat een langdurige staking de Amerikaanse film- en televisie-industrie in zijn grootste crisis in jaren kan storten.

Royalty’s

Schrijvers en producenten in Hollywood liggen al langere tijd met elkaar in de clinch over de salarissen. Struikelblok is de harde eis van de schrijvers dat zij meer betaald willen krijgen wanneer een productie op dvd, internet of mobiele telefoon uitkomt (royalty’s).

Ruim 90 procent van de 12.000 leden van de vakbond Writers Guild Of America stemde na het stuklopen van de onderhandelingen voor een staking, mocht er geen eerlijke cao op tafel komen.

Een staking kan veel film- en televisieproducties lam leggen. De vorige staking van scenaristen had plaats in 1988 en duurde 22 weken. Die werkonderbreking kostte de industrie destijds ongeveer 500 miljoen dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>